Baner

Nazakonite odluke Skupstine opstine

DIREKTORKE URS-A ŽRTVE POLITIČKE ODMAZDE

Povodom Odluke Skupštine opštine Prokuplje o razrešenju direktora Doma kulture i Radničkog univerziteta u Prokuplju, koji su na rukovodeće funkcije imenovani kao kadrovi stranke G17 PLUS , članice URS-a , Ujedinjeni regioni Srbije u Prokuplju izdaju sledeće saopštenje: Razrešenje Biserke Milosavljević i Milenije Strugarević sa funkcije direktora Doma kulture odnosno Radničkog univerziteta u Prokuplju, rezultat je isključivo politike koju trenutno vodi aktuelna vlast u Prokuplju u saradnji sa političkom grupacijom pod nazivom “Pokret za jug“ u čijem su članstvu odbornici sa izvornim mandatima G17 PLUS, SRS-a i SPO.

 


Bez zakonske osnove pomenute direktorke, inače veoma uspešne na svojim radnim mestima, rezrešene su a da im ni jedna zamerka na dosadašnje rukovođenje ne može biti upućena.
U slučaju razrešenja direktorke Doma kulture besmislenost za takav potez stoji pored ostalog i u činjenici da je Milosavljević posle sedam godina uspešnog rukovođenja, smenjena samo desetak dana pred početak radova na realizaciji projekta rekonstrukcije zgrade Doma kulture za koju je direktno zaslužna. Sredstva u iznosu od 30 miliona dinara obezbeđena su iz NIP-a a ostatak od 15 miliona je učešće lokalne samouprave.

Milenija Strugarević                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Biserka Milosavljević

Do početka realizacije ovog kapitalnog projekta na objektu Doma kulture na kome zbog nezainteresovanosti osnivača decenijama nije zamenjen ni jedan crep, dolazi upravo njenim zalaganjem. Višemesečni trud za obezbeđivanje potrebne dokumentacije uprkos opstrukciji pojedinih opštinskih funkcionera i višestrukim prekoračenjima rokova, u NIP-u je nailazilo na razumevanje tako da je danas projekat pred realizacijom. Za svoje nesebično zalaganje međutim, od strane osnivača umesto nagrade dobila je odluku o razrešenju.
Ujedinjeni regioni Srbije u Prokuplju posle odluke o smeni svojih kadrova sa funkcija koja predstavlja svojevrsnu političku odmazdu od strane grupacije koja je isključena iz stranke G17PLUS,sa žaljenjem konstatuju da ni na koji način više ne učestvuju u kreiranju i donošenju odluka te da će u narednom periodu svoju političku aktivnost sprovoditi kao opozicija.

Pretraga

Poseta

Imamo 1 gost na mreži

Brojac poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas4
mod_vvisit_counterJuče56
mod_vvisit_counterOve nedelje89
mod_vvisit_counterPoslednje nedelje251
mod_vvisit_counterOvog Meseca1483
mod_vvisit_counterPrethodnog meseca40237
mod_vvisit_counterUkupno169628

Baner
Baner
Baner
Baner